Zonnepanelen

Zonnedakpannen prijs

Geschatte leestijd: 1 minuut
Zonnedakpannen prijs

Je denkt er over na om zonnedakpannen te kopen. Hoe zit het met de zonnedakpannen prijs? En wat is de terugverdientijd van een zonnedakpan?  Lees  alles over zonnedakpannen prijzen.

Prijs zonnedakpannen

Zonnedakpannen ogen erg mooi, maar zijn een stuk duurder dan de reguliere zonnepanelen. Zet je de kosten af tegen een reguliere installatie dan ligt de gemiddelde prijs van een zonnedakpan met eenzelfde vermogen 3 keer zo hoog. Dat komt omdat ook een heel nieuw pannendak wordt aangelegd. Je moet het dus eigenlijk vergelijken met een set nieuwe dakpannen met een reguliere installatie versus een dak vol met deze nieuwe dakpannen. De techniek is relatief nieuw en daardoor voor veel installateurs lastiger en specialistischer.

Opbrengst zonnedakpannen

Naast het feit dat zonnedakpannen duurder zijn dan zonnepanelen leveren zij ook minder op. De twee voornaamste oorzaken hiervoor zijn de schuine bolling van de zonnedakpannen en de ventilatie onder de dakpan. De zonnedakpannen hebben vaak een schuine bolling waardoor de zon niet volledig op de zonnecellen kan vallen. De ventilatie onder de dakpan is slecht en de dakpannen zullen bij heet weer minder efficiënt werken. De prestatie van panelen neemt namelijk af naarmate het paneel heter wordt. Doordat niet de gehele zonnedakpan gebruik maakt van de zonne-energie, maar slechts het gedeelte waar daadwerkelijk een paneeltje zit, zal je 25 procent meer dakoppervlakte nodig hebben dan bij een reguliere zonnepaneel nodig is.

 

Zonnedakpannen Zonnepanelen
Installatiekosten  € 3.500,-   € 1.000,-
Dakpannen (500 stuks) /Zonnepanelen 4500 WP €10.000,- €4.500,-
Totale Kosten € 13.500,- € 5.500,-
Terugverdientijd 20 jaar 7 jaar

Kortom, een zonnedakpan is een opkomende unieke toepassing van zonne-energie die op esthetisch vlak momenteel erg in de smaak valt. De prijs van de zonnedakpannen is echter nog vrij hoog, waardoor de terugverdientijd 2 tot 3 keer zo lang is als die van reguliere zonnepanelen.

Advies op maat over zonnepanelen

Ontdek of (betere) zonnepanelen voor jouw huis een goed idee is. Hoeveel zonnepanelen zijn geschikt, wat bespaar je en wat kost het?

Start zonnepanelen-analyse

Wat je niet wilt missen over zonnepanelen

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter