Zonneboiler

Zonneboiler prijs: een overzicht van zonneboiler prijzen

Geschatte leestijd: 2 minuten
Vacuümbuis zonnecollector prijs

De zonneboiler prijs is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte van de zonneboiler en het soort zonneboiler. Hieronder vind je een indicatie van de prijzen van verschillende zonneboiler systemen.

Zonneboiler prijs per gezinsgrootte

Gezinsgrootte Inhoud van voorraadvat Aanschaf prijs* Besparing in m3 gas** Besparing in EUR
2 80 liter € 2.000-2.500 110 m3 ~ € 70
4 150 liter € 3.000-3500 230 m3 ~ € 150
6 220 liter € 4.000-4500 340 m3 ~ € 220

*Prijzen zijn slechts een indicatie, dit is excl. de subsidie die er in 2017 is voor zonneboilers. ** Besparing is o.b.v. een gasprijs van EUR 0,64 / m3 (prijspeil: 2016/2017).

Subsidie voor zonneboilers in 2017

Let op: er is in 2017 een aantrekkelijke subsidie voor zonneboilers beschikbaar. Afhankelijk van het exacte type bespaar je hiermee gemiddeld zo’n € 750 tot € 2.000 op je aanschaf kosten. Wil je weten hoe? Lees verder over hoe je in aanmerking komt voor zonneboiler subsidie.

Advies op maat over zonneboilers

Ontdek of een zonneboiler voor jouw huis een goed idee is. Hoeveel bespaar je met een zonneboiler en wat kost het?

Start zonneboiler-analyse

Wat is de beste zonneboiler?

Om te bepalen wat voor jouw woning de meest geschikte zonneboiler is moet je kijken naar o.a.:

  • Warm water behoefte. Zo kan je de vereiste capaciteit van de zonneboiler bepalen. Heb je een groot gezin met veel warm water verbruik, kies dan een zonneboiler met een wat grotere capaciteit.
  • Het dak. Indien je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt in huis voor een boilervat dan kan je vragen naar de mogelijkheden van een compacte zonneboiler. Hierbij zijn het voorraadvat en de zonnecollector geïntegreerd. Het dak moet het extra gewicht van het voorraadvat wel aankunnen.
  • Zonneboiler ook gebruiken voor ruimteverwarming? Wil je naast warm water opwekken ook je woning verwarmen? Dan heb je een zonneboiler combi nodig. De zonneboiler combi levert het hoogste rendement als de warmte in huis wordt verspreid via vloerverwarming. Dit is lage temperatuurverwarming waarbij de aanvoertemperatuur van het water dat naar de radiatoren, vloer- of wandverwarming gaat, maximaal 55 graden is. Dat is een temperatuur die goed bereikt kan worden middels een zonneboiler. Als dit het geval is, raden wij altijd aan om de zonneboiler ook in te zetten voor ruimteverwarming. Dan haal je extra rendement uit de zonneboiler. Meer weten? Lees meer over het zonneboiler rendement.

Wat je niet wilt missen over zonneboilers

Gratis ebook
Voorkom veelgemaakte fouten
Offerte tips

Je ontvangt het persoonlijk samengestelde ebook gratis direct via email.

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter